1.5. Pålogging som saksbehandler

Personer som er registrert som saksbehandler i FS, kan logge inn i Studentweb som seg selv, og få tilgang til egen funksjonalitet

Saksbehandlere kan se tekstkoder i Studentweb

Hvis du er innlogget som saksbehandler, får du et eget språkvalg, TEKSTKODER, i språkmenyen. Velger du dette, kan du se hvilke tekstkoder som ligger bak de forskjellige applikasjonstekstene som brukes av applikasjonen. Enkelte av disse kan endres til lokale tekster i FS-klienten. For mer informasjon, se Komme i gang - Tekster.
NB: Dette gjelder ikke PROD.

Saksbehandlere kan simulere innlogging som student

Hvis du er innlogget som saksbehandler, får du et eget valg på personmenyen, Logg inn som student. Her kan du oppgi fødselsnummer til den studenten du har logget inn som. Du kan også bruke direktelenke fra Student samlebilde i FS-klienten for å komme direkte inn på valgt student i Studentweb.

Hvis FS-brukeren din har rollen FS_STUDENTWEB, får du valget om du vil logge inn med eller uten oppdateringsrettigheter. Saksbehandlere som ikke har denne rollen, får bare lov å logge inn uten oppdateringsrettigheter.

Hvis du er logget inn med oppdateringsrettigheter, kan du utføre alle handlinger som studenten kan utføre, men det blir logget hvilken saksbehandler som har utført endringen. Hvis du er pålogget uten oppdateringsrettigheter, blir endringer bare simulert i Studentweb - ingenting blir lagret i FS.

Innlogging som student krever at du er pålogget med Feide eller ID-porten.

Publisert 19. okt. 2020 09:17 - Sist endret 28. mars 2022 22:57