03 Opprette bruker

Dersom brukeren ikke eksisterer som deltaker i FS fra før, vil hun etter pålogging bli bedt om å opprette en brukerkonto.

Skjermbilde fra EVUweb - side for oppretting av brukerkoto

Brukeren blir bedt om å oppgi følgende informasjon:

  • Fullt navn
  • Fødselsdato
  • Kjønn
  • Statsborgerskap
  • Målform
  • Mobiltelefon
  • E-post

Alle felter er obligatoriske.

Automatisk innhenting av data

Dersom brukeren har et ekte fødselsnummer, blir e-postadresse og mobilnummer automatisk innhentet fra Kontakt- og reservasjonsregisteret. For brukere som logger inn med ID-porten, gjøres det også et oppslag mot Folkeregisteret, der vi innhenter navn, hjemstedsadresse og statsborgerskap automatisk. Dersom navn og e-postadresse ikke kommer fra noen av disse kildene, vil vi prøve å hente dem fra innloggingen (Feide, Twitter eller Facebook).

Mobilnummer og e-post er sperret hvis de blir hentet fra Kontakt- og reservasjonsregisteret

Skjermbilde fra EVUweb som viser hvordan ny bruker-siden fremstår når mobiltelefon og e-post er hentet fra Kontakt- og reservasjonsregisteret

Dersom vi har hentet e-post og/eller mobilnummer fra Kontakt- og reservasjonsregisteret, vil de være sperret for redigering, og markert med et spørsmålstegnikon. Dersom søkeren trykker på dette ikonet, får hun en popup med lenke til den siden hos Difi der hun kan endre opplysningene sine direkte. Hun får da også mulighet til å laste inn informasjon fra Kontakt- og reservasjonsregisteret på nytt etter at denne er endret.

Avbryte oppretting av bruker og logg ut

Hvis brukeren trykker på avbryt-knappen, blir han automatisk logget ut. Det er også mulig å logge seg ut via personmenyen..

 

Publisert 3. aug. 2018 14:32 - Sist endret 27. nov. 2019 09:46