01 Angi hovedinnstillinger

Administratoren setter noen overordnede verdier som gjelder for den kommende planleggingsperioden i bildet Hovedinnstillinger, dette må gjøres før man kan starte en redigeringsperiode.

1. Planleggingsperiode:

angir hvilken verdi data som er terminbasert (f. eks tekstene i arkfanen info) får i FS. Dersom perioden går over flere semestre angis dette.

  • Emneinfo fra Nyeste termin: EpN henter emneinfo og studieprograminfo fra den nyeste terminen som har forekomst av infotekster i FS. Det vil si den terminen som ligger lengst fram i tid.
  • Årstermin fra styrer hvilken termin infotekster skrives til ved overføring fra EpN til FS, og hvilken termin som skrives i navnehistorikken ved endring av emnenavn.
  • Årstermin til styrer default dato-setting ved oppretting av personroller knyttet til emner. Ved oppretting av personrolle blir personen automatisk tildelt rollen i perioden som tilsvarer Årstermin fra - Årstermin til.
  • EpN behandler emner som er aktive innenfor perioden Årstermin fra - Årstermin til. Emner som er avsluttet før Årstermin fra, eller begynner etter Årstermin til vil ikke kunne hentes til EpN.
  • Start ny periode benyttes for å starte ny planleggingsperiode i i EpN.

2. Åpent for redigering (Dato fra / Dato til)

angir i hvilken datoperiode brukerne har anledning til å redigere emner og studieprogram i EpN. Perioden kan endres fortløpende ved behov.

3. Melding til brukere

vises ved hver innlogging i EpN for alle brukerne. Her kan institusjonen legge inn aktuelle beskjeder til sine brukere hvis ønskelig.

4. Personvernerklæringslenke

er et felt for lenke til institusjonens personvernerklæring

5. Kontaktinformasjon:

angir hvilken e-postadresse og telefonnummer som er synlig i footeren/bunnen på applikasjonen som brukerne ved institusjonen kan se. Innholdet fylles ut av administrator hvis ønskelig, men er ikke påkrevd.

6. Annet

  • Avsenders e-post angir hvilken avsenderadresse som skal benyttes.
  • Vis vurdering er en bryter for å aktivere/deaktivere mulighet for å se/opprette vurderingskombinasjoner i EpN
  • Vis studieprogram er en bryter for å aktivere/deaktivere mulighet for å behandle studieprogram i EpN

7. Lagre

Det er viktig å alltid huske å trykke på den grønne Lagre-knappen når endringer er foretatt, ellers vil endringene ikke lagres.

 

 
 
 
 
Publisert 30. aug. 2017 13:31 - Sist endret 31. aug. 2021 09:18