01 Angi hovedinnstillinger

Administratoren setter noen overordnede verdier som gjelder for den kommende planleggingsperioden i bildet Hovedinnstillinger, dette må gjøres før ny periode skal starte.

Hovedinnstillinger for EpN

 

1. Melding til brukere ved pålogging

vises ved hver innlogging i EpN for alle brukerne. Her kan institusjonen legge inn aktuelle beskjeder til sine brukere hvis ønskelig.
 

2. Periode EpN er åpen for redigering (Dato fra / Dato til)

angir i hvilken datoperiode brukerne har anledning til å gjøre endringer/redigere på emnene i inneværende/kommende planleggingsperiode.

 

3. E-postinnstillinger

angir hvilken avsenderadresse som skal benyttes

 

4. Kontaktinformasjon:

angir hvilken e-postadresse og telefonnummer som er synlig i footeren/bunnen på applikasjonen som brukerne ved institusjonen kan se. Innholdet fylles ut av administrator hvis ønskelig, men er ikke påkrevd.
 

5. Planleggingsperiode:

angir hvilken verdi data som er terminbaserte (f. eks tekstene i arkfanen info) får i FS. Dersom perioden går over flere semestre angis dette.

  • Start ny periode benyttes for å starte ny planleggingsperiode i i EpN.
  • Emneinfo fra angir hvilken fra-termin som EpN henter Emneinfo fra. Hvis man f.eks. angir fra-termin 2018 HØST, vil man ikke kunne se Infotermin i EpN på Emner som kun har Infotermin fra 2017 HØST.
  • Emneinfo til
Ved overføring fra EpN til FS er det verdien i Termin fra som skrives inn, f. eks. på forekomsten på infotypen eller i navnehistorikken.
 
Når endringene er foretatt, vil en dialogboks komme frem "Planlegg ny periode", se egen side om dette.
 

6. Lagre endringer

Det er viktig å alltid huske å trykke på den grønne Lagre-knappen når endringer er foretatt, ellers vil endringene ikke tre i kraft.

 

 
 
 
 
Publisert 30. aug. 2017 13:31 - Sist endret 12. okt. 2018 14:52