English version of this page

Digitalt studentbevis

Applikasjonen Studentbevis er tilgjengelig for studenter ved offentlige høyskoler og universiteter. Denne appen kan erstatte semesterkvittering på papir eller oblat.

Om studentbevis-appen

Studentbevis-appen fungerer som studentbevis hos bl.a. studentsamskipnadene og kollektivtransportselskaper (f.eks. NSB), og vil være gyldig på lik linje med studiekort og papirkvittering. Du vil likevel fortsatt trenge studiekort for å f.eks. få tilgang til bygninger og låne bøker, avhengig av institusjonen du tilhører.

For at studentbeviset skal være gyldig må du ha betalt semesteravgiften og semesterregistrert deg. Hvis det ikke vises bilde av deg selv i appen, må annen gyldig legitimasjon kunne fremvises sammen med appen.

Appen er tilgjengelig på norsk og engelsk, og følger standardspråket på telefonen din. Det jobbes med en versjon på nynorsk.

Hvilke utdanningsinstitusjoner benytter studentbevis-appen?

Studentbevis-appen kan benyttes av studenter ved de fleste institusjoner som benytter det studieadministrative systemet Felles studentsystem (FS).

Hvordan logge seg på studentbevis-appen første gang?

Last ned studentbevis-appen fra din app-butikk (Leverandør Computas): App Store (iOS)Google Play (Android) eller Windows Store.

1) Åpne appen (krever internettilgang)

2) Velg hvilket lærested du tilhører

3) Logg inn med vanlig brukernavn og passord utdelt av ditt lærested. 

4) Les samtykkeerklæringen og aksepter (Appen kan kun benyttes hvis du gir ditt samtykke)

5) Les vilkårene og godkjenn (Appen kan kun benyttes hvis du godkjennes vilkårene)

Hvis du har betalt semesteravgift og semesterregistrert deg, vil dette vises i en gul boks nederst på siden. Selve kvitteringen lagres i appen, så etter innlogging og registrering av betalt semesteravgift i appen kan den brukes uten internettilgang.

For ytterligere informasjon, se ofte stilte spørsmål eller kontakt ditt lærested.

 

Logg på med brukernavn
og passord

Studentbeviset er gyldig

Studentbeviset er ikke gyldig

 

Publisert 20. mars 2017 16:41